“Krijg controle op je personeelskosten.”

Voordat je als ondernemer (meer) werknemers aanneemt, is het verstandig om op de hoogte te zijn van alle waarden en kostenposten rondom personeel. Zo kun je ook in beeld brengen hoe je kan besparen op je personeelskosten.

Toegevoegde waarde

Werknemers kunnen voor een toename in omzet voor je onderneming zorgen. Probeer van tevoren wel te bedenken om hoeveel omzet dit per nieuwe werknemer precies gaat. Bepaal zo de (financiële) waarde van je personeel. Houd je hier rekening mee voordat je nieuwe werknemers aanneemt, dan kan je onderneming op een gezonde manier blijven groeien dankzij de toegevoegde waarde van je personeel.

Kosten

Voor elke werknemer betaal je vaste kosten zoals salaris, vakantietoeslag en de verplichte loonheffingen. Houd daarnaast rekening met de aanvullende kosten, zoals onvoorziene en/of facilitaire kosten en eventuele secundaire arbeidsvoorwaarden. Bied je je werknemers een pensioenregeling aan, werk je met een dertiende maand en is er een systeem van bonussen of winstuitkering binnen je onderneming?

Naast bovenstaande kosten is het extra leuk en een teken van waardering voor je personeel als ze regelmatig (bovenop hun salaris) worden beloond voor hun inzet en bewezen diensten. Organiseer daarom regelmatig teamuitjes (met bijvoorbeeld een focus op teambuilding) of houd je personeel gezond door een collectief abonnement bij de plaatselijke sportschool af te sluiten. Zorg daarnaast dat er voldoende ruimte is voor je personeel om zich qua kennis te ontwikkelen. Werknemersopleidingen brengen kosten met zich mee, maar verhogen normaal gesproken ook de toegevoegde waarde van de werknemer.

Besparen

Zonder afbreuk aan je onderneming en/of personeel te doen, kun je besparen op je personeelskosten. Zoek bijvoorbeeld uit of je recht hebt op bepaalde subsidies voor je personeel en dek je onderneming in tegen onvoorziene personeelskosten met verzekeringen. Aan de kant van de werknemer kun je op een slimme manier meer omzet per werknemer behalen door de productiviteit te verhogen waardoor je ook minder snel nieuwe mensen hoeft aan te nemen. Betrek je personeel optimaal bij de onderneming en luister naar hun ideeën en geef ze voldoende verantwoordelijkheid.

Nog verder gemakkelijk op personeelskosten besparen? ECP neemt het volledige debiteurenbeheer van je onderneming voor je over. Geen klanten meer nabellen omtrent (te voldane of achterstallige) betalingen en minder personeel voor de boekhouding van je onderneming. Al met al een mooie besparing in tijd, ruimte en kosten.

Meer weten over wat we voor jouw onderneming kunnen betekenen? Neem direct een kijkje op onze website via http://bit.ly/2she9Qr.