Is ECP een bank?

Nee, we zijn geen bank. We doen wel dingen waar je normaal gesproken voor naar de bank gaat maar ECP biedt een flexibel alternatief voor de traditionele diensten van de bank.

Wat kost het?

Over de ingediende facturen berekenen we een bepaald percentage. Hoe hoog dit percentage is, heeft te maken met de betaaltermijn van de facturen die je inzendt. Debiteurenbeheer en aanvullende diensten, zoals het uitvoeren van een creditcheck en een anti-fraude controle, brengen ook kosten met zich mee.

Kan ik als potentiële klant uitgesloten worden?

Ja, het is mogelijk dat wij potentiële klanten uitsluiten. Zo werken we niet samen met ondernemingen die actief zijn in branches waar naar onze mening niet ethisch of niet integer wordt gehandeld. Daarnaast zijn we op zoek naar klanten die op zoek zijn naar een minimale kredietbehoefte van € 50.000,-.

Hoe verloopt het klantcontact?

Als je vragen voor ons hebt, is het altijd mogelijk om te bellen, te mailen of persoonlijk langs te komen. We kunnen je bijvoorbeeld inzage geven in jouw huidige situatie en de status van (openstaande) posten en betalingen met je doornemen. Als wij vragen voor jou hebben, nemen we altijd even persoonlijk contact met je op.

Neemt ECP oude, nog openstaande facturen over?

Absoluut. Iets wat voor veel ondernemingen een direct voordeel is aangezien je daarmee direct over kapitaal beschikt. Facturen die niet worden overgenomen zijn bijvoorbeeld creditfacturen en facturen die om een bepaalde reden door de debiteur worden betwist.

Hoe snel krijg ik mijn factuur uitbetaald nadat ik die heb ingestuurd?

Wij kunnen je binnen 24 uur uitbetalen maar dit is afhankelijk van jouw individuele situatie. Soms is het beter én voordeliger om bijvoorbeeld na 14 dagen uit te betalen. We hebben uiteindelijk jouw belang voor ogen.

Betaal ik rente?

Als je bij ons klant wordt, betaal je geen rente over de financiering die je verkrijgt.

Sluiten jullie bepaalde debiteuren uit?

Andere aanbieders in de markt sluiten om verschillende redenen vaak debiteuren uit. Wij sluiten daarentegen geen van jouw debiteuren uit; ook die in het buitenland gevestigd zijn niet.

Hoe gaat mijn factuur eruit zien?

Wij sturen je hun officiële cessietekst toe die je op alle facturen die jouw debiteuren ontvangen, plaatst. Verder blijft de factuur zoals jij hem hebt opgesteld. Voor jouw debiteuren is het daardoor duidelijk dat de factuur van jou afkomstig is.

Wat merk ik als klant als een debiteur failliet gaat?

Ben je als klant verzekerd, dan zijn er voor jou geen verdere gevolgen bij het faillissement van één van jouw debiteuren. In deze situaties, is het bijkomende risico ons. Ben je als klant onverzekerd, dan is het bijkomende risico voor jou. Bij een onverzekerde factuur worden de openstaande kosten met jouw saldo verrekend.

Zijn mijn facturen en debiteuren verzekerd?

Er wordt een creditcheck voor je uitgevoerd. De creditscore van je onderneming bepaalt of je als klant verzekerd bent.

Kan ik ook internationaal facturen versturen?

Ja, wij kunnen facturen naar jouw nationale en internationale debiteuren versturen.

Wat als ik al een lening bij de bank heb?

In de meeste gevallen is dat geen probleem. Het is zelfs zo dat banken graag samenwerken met ECP. Mogelijk ligt het pandrecht op je vorderingen al bij je bank. Met samenwerken met de bank, kunnen we in overleg met de bank een gedeelte van het pandrecht naar ECP verleggen. We helpen je hier graag bij.