Zaterdag 1 april, RTL Z: kick-off aflevering Business 010.

Afgelopen zaterdag 1 april werd op RTL Z de kick-off aflevering van Business 010 uitgezonden. Business 010 is dé talkshow gericht op ondernemend Nederland; een zakenprogramma met ballen en net een tikje anders.

In de eerste aflevering werd het Rotterdamse ondernemen als showcase voor Nederland gebruikt. Te gast waren onder andere burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, en ECP’s Managing Partner Marcel van der Torre. Op het programma stonden trends en ontwikkelingen in het bedrijfsleven, succesverhalen, obstakels en manieren voor alternatieve financiering.

Achter de schermen bij ECP

In de aflevering was te zien dat Business 010 verslaggeefster Ingrid Adriaanse het gesprek met Marcel van der Torre aanging om hem en ECP beter te leren kennen. Marcel vertelt hier over zijn achtergrond in “de bloemetjes en de plantjes” en zijn liefde voor de financieringsbranche. Vanuit de bloemenhandel is hij in de creditmanagement terecht gekomen.

Op de vraag “Wat heeft ECP de ondernemer te bieden?” antwoord Marcel met “Het vermogen om te groeien”. Marcel legt uit dat ondernemers in hun organisatie te maken hebben met groei. “Wil je kunnen groeien, dan zal er vermogen aanwezig moeten zijn. Omdat dat wat je de ene week aan vermogen nodig hebt, kan verschillen van dat wat je de week erna nodig hebt, moet het financieringscomponent flexibel zijn.”.

Wat doet ECP en hoe doen we dat?

Na het gesprek met Ingrid, terug in de studio, vraagt presentator Kevin Brouwer waar het bij bedrijven nou vaak mis gaat. Marcel: “Primair bij cashflow. Een onderneming gaat niet failliet doordat ze een keer tegen iets aanlopen. Het probleem zit hem in de opvolging hiervan. Als je niet in staat bent om het gat wat daarna ontstaat, op te vullen, en beloftes gaat doen die je niet kunt nakomen; dan gaat het fout en wordt het gat iedere week groter. Dat gat moet opgevuld worden”.

Er zijn vele vormen van alternatieve financiering. ECP vult het gat op en doet ondernemingen groeien met Assed Based Flexible Financing. Bij deze vorm van financiering wordt een waarde gekoppeld aan alle binnen de onderneming aanwezige waardecomponenten. Daar komt vervolgens een financieringsmodel uit. Het belangrijkste stuk daarin is het factoringsonderdeel waarbij wordt gekeken wat de waarde van de debiteuren is. Op basis van de waarde verstrekt ECP ondernemers van financiering.

Een ondernemer wordt geregeld geconfronteerd met meer uitdagingen dan een financieringsvraagstuk. Marcel noemt dat ECP er op dat moment voor de ondernemer is maar wij er ook bij de andere uitdagingen voor hem zijn. Zo geeft Ingrid aan dat ondernemers soms ook met minder plezierige zaken te maken kunnen hebben, zoals wanneer facturen niet of niet op tijd worden betaald. Marcel geeft aan dat bij ECP de focus op dit gebied juist ligt op het kunnen voorkomen van incasso. ECP hanteert daarbij EHBO, ofwel Eerste Hulp Bij Overmaken waarbij ECP de klanten van haar klanten faciliteert om in staat te zijn de openstaande factuur te kunnen betalen.

Samenvattend geeft ECP ondernemers, volgens Managing Partner Marcel van der Torre: ‘voorspelbaarheid, het altijd weten waar je aan toe bent en een extreme beperking van je risico’s.”

De videobeelden direct terugzien? Bekijk dan het fragment hieronder:

Bekijk ook de nabeschouwing van de aflevering direct via http://bit.ly/2oID0av.

 

Business 010 is door Rotterdammers gemaakt én heeft Rotterdam als decor. Business 010 wordt uitgezonden vanuit evenementenlocatie Boompjes Rotterdam en wordt gepresenteerd door Kevin Brouwer. Business 010 is iedere zaterdag om 17:00 op RTL Z te zien.