Als ondernemer met een financieringsvraagstuk begrijpen wij hoe belangrijk het is om ‘echt in contact’ te staan met een vakkundig partner.

Daarom nemen wij ruim de tijd voor een persoonlijke kennismaking om samen jouw vraagstuk te bespreken. Één van onze ECProfessionals zal dat eerste gesprek vrijblijvend met je aangaan. Jouw uitdaging, vragen en behoeften worden nauwkeurig in kaart gebracht om een passend aanbod te ontwikkelen.

Intentie

Je staat voor een uitdaging, of deze nu door een probleem of kans is ingegeven; dat maakt ons niet uit. De uitdaging heeft te maken met de financiering, om je onderneming naar een volgende fase te krijgen. Er is cashflow en er zijn vooruitzichten. Bij traditionele financierders is er geen luisterend oor. Dan is het de moeite waard om met ons in gesprek te gaan. Wij bieden je flexibele financieringsvormen aan gebaseerd op assets die beschikbaar zijn. Vaak is er meer ruimte dan je denkt.

Offerte

Na kennismaking ontvang je een aanbieding in de vorm van een offerte. Ons aanbod van Factoring, Finance en Controle wordt concreet beschreven zodat we voorspelbaar zijn in wat je van ons kan verwachten en onder welke voorwaarden we samen gaan werken. Wij hebben een simpele benadering, waarbij we tarieven hanteren die op de betaaltermijn van de factuur zijn gebaseerd en wij al je facturen overnemen. Geen moeilijke constructies.

Toetsing

Nadat je akkoord hebt gegeven op ons voorstel, vragen we je om alle relevante ondernemingsgegevens bij ons aan te leveren. Wij werken op basis daarvan de businesscase uit die in de vorm van een kredietrapportage aan de kredietcommissie wordt voorgelegd. Deze commissie beoordeelt de aanvraag en geeft uiteindelijk goedkeuring. De commissie bestaat onder andere uit leden die dagelijks meedraaien en daardoor de business case persoonlijk kennen.

Starten

Zodra de kredietcommissie groen licht heeft gegeven, kunnen we de juiste voorbereidingen starten. Wij begrijpen dat daadkracht en snelheid van cruciaal belang is om als ondernemer verder te kunnen. Daarom kun je van ons verwachten dat wij binnen twee weken je financieel ontzorgen door de bestaande debiteuren over te nemen en het factureringsproces voor de toekomst uit handen te nemen. Vanaf nu gaan alle facturen via ons en heb je een exact beeld van de liquiditeit.

Start mijn aanvraag

ASSET BASED FINANCIERING

Hoe wij helpen

ECP ontzorgt het MKB financieel en begeleidt je als ondernemer bij financieringsprocessen en het cashflowmanagement.

Door gebruik te maken van Flexible Asset Based Financing, geef je als ondernemer uitstaande vorderingen of andere vlottende activa uit handen aan ECP. Op basis van de afspraken die we samen maken, kunnen de openstaande vorderingen omgezet worden in direct beschikbare liquiditeiten.

ECP biedt deze dienst uitsluitend aan in combinatie met een actief debiteurenbeheer. Dit resulteert in een optimaal beheer en monitoring van de cashflow binnen jouw onderneming.

In control

Integratie van het in eigen beheer ontwikkelde softwareplatform, screeningstools en eigen onderzoeken naar het betalingsgedrag, zorgt voor goed betalende factordebiteuren. Hierdoor kunnen wij bovengemiddeld succesvol incasseren, en worden er incasso of juridische stappen voorkomen. Dit in combinatie met de passende financieringsoplossingen maakt ECP de juiste partner voor groeiende MKB-bedrijven.

Het softwareplatform is volop in ontwikkeling, waarbinnen meer functionaliteit wordt ontwikkeld; wat onze klant in staat stelt optimaal te kunnen handelen. Onze klant wordt in zijn primaire proces optimaal ondersteund, waarbij wij zorgen voor informatie en inzicht in het debiteurenproces en -beheer.

Vakkundig

Door onze jarenlange ervaring en goed gestroomlijnde, digitale dienstverlening hebben onze klanten de mogelijkheid om 24/7 zicht te hebben op hun liquiditeitspositie.

Met een default ratio van 0,0023 binnen het incassotraject zien wij onze vakkundigheid onderstreept. Factoring resulteert in grip en voorspelbaarheid van de financiële middelen voor ondernemers. Juist deze cruciale voorwaarde maakt dat ondernemers zich kunnen focussen op waar zij goed in zijn: bouwen aan een solide en groeiend bedrijf. Nog dagelijks blijven wij aan deze dienstverlening werken en ontwikkelen. Ook zoeken we naar nieuwe en nog betere oplossingen; de wereld om ons heen is volop in beweging.

ONZE KLANTEN