Project Description

“We laten jullie niet vallen”

Als klant van ECP is Mignon Uljee van Meesterbakker Uljee aan het woord. Een familiebedrijf waar zij verantwoordelijk is voor het financiële reilen en zeilen van het bakkersbedrijf. Uljee is een ambachtelijke bakkerij met 11 filialen. Naast de bakkerswinkels richt Uljee zich op het zogeheten derde kanaal: bakkersproducten die zakelijk worden verhandeld aan bijvoorbeeld cateraars, restaurants of winkels.

Mignon vertelt waarom ECP een waardevolle partner is voor hun onderneming. “Onze eigen bankier kon niet meer met ons meebewegen. Daar waar wij voorschotten aan liquide middelen nodig hadden, konden zij ons niet helpen. Gek genoeg was het juist die bank, in mijn ogen een concurrent, die ons adviseerde om contact te leggen met ECP”.

Mignon beschrijft hoe de commerciële positie van Uljee is veranderd de afgelopen jaren. “Onze omzet wordt minder in de winkels gemaakt en steeds meer gedraaid via het derde kanaal. Dat betekent dat we soms een maand moeten wachten op binnenkomende betalingen. Daarbij moet je je voorstellen dat een bakkerij gedurende een kalenderjaar in pieken werkt. Een sterke piek rond Pasen, waar de paasstollen, paaseitjes en broodjes in grote aantallen worden verkocht. Of denk aan de decembermaand met Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw. Een stormloop aan verkoop van lekkernijen. De inkoop moet worden voorgeschoten door ons, terwijl de betalingen langer op zich laten wachten. Wij beschikken nu over een werkkapitaal omdat wij iedere week gegarandeerd ons geld via ECP krijgen. Dat stelt ons in staat om flexibel te kunnen ondernemen.

ECP heeft ons letterlijk gezegd: “We laten jullie niet vallen.  ECP maakt die uitspraak ook echt waar. Met hen kun je op menselijk niveau samenwerken. Dat kom je niet vaak meer tegen bij financiële dienstverleners!”.

Meer over Meesterbakker Uljee? http://uljee.meesterbakker.nl/