Deze week: transport.

Sinds zaterdag 21 april 2018 is ECP te zien in een adviserende rol in RTLZ-programma How it’s Done: het nieuwe televisieprogramma voor ondernemers. Elke aflevering zie je inspirerende ondernemersverhalen over specifieke beroepsgroepen en branches. Trends, ontwikkelingen en issues komen aan bod. ECP geeft elke branche advies omtrent de financiële huishouding en mogelijkheden voor je onderneming.

Wat zijn de innovaties op het gebied van transport en op welke manier wordt er geautomatiseerd? Wat wordt er nationaal en internationaal vervoerd en hoe wordt dit gerealiseerd? Ondernemers die werkzaam zijn in de transportsector vertellen de ins en outs van hun bedrijf.

Trends en ontwikkelingen

In deze aflevering zien we ondernemingen in de transport: van klein- tot groot transport, lokaal, nationaal of internationaal en te land, ter zee en in de lucht. We zien transport van verse goederen, bouwmaterialen en puin in verschillende vormen voorbijkomen.

Zo moeten verse zendingen die van ver komen of vanuit Nederland geëxporteerd worden, ook echt vers gehouden worden. Om de versheid te garanderen, dienen ladingen tijdens hun vervoer koel te blijven. Bij Dasko Groep B.V., deelnemer aan de aflevering, garanderen ze versheid door het gebruik van temperatuursensoren in de vrachtwagentrailer. De chauffeur en de kantoormedewerkers op afstand hebben daarmee altijd real-time de temperatuur van de trailer in beeld. Dasko rust zijn wagenpark daarnaast (vanuit een MVO- en energiezuinige gedachte) ook uit met zonnepanelen op de trailerdaken om bijvoorbeeld in de verlichting binnen en rondom de trailer te voorzien.

Naast de temperatuur in een trailer is het op afstand kunnen lokaliseren van goederen, van groot belang. Zo beschikken alle voertuigen bij Segers Int. Transport over een tachograaf. Deze registreert digitaal de verplaatsingen, rij- en rusttijd van de chauffeur. Zo kunnen kantoormedewerkers klanten altijd een real-time locatie van hun goederen geven en beschermen ze tegelijkertijd de veiligheid van de chauffeur. Ondanks dat wordt aangegeven dat de focus natuurlijk nog steeds op de kernactiviteit ligt; het leveren van hoogwaardige goederen. Segers is goed op weg met het doen van aanpassingen in het bedrijf om op alle vlakken aan de Euro 6 emissienorm te voldoen. Zonnepanelen op het dak van de loods en vrachtwagen en elektrische bedrijfsauto’s als voorbeelden daarvan.

In de aflevering zien we ook terugkomen dat de verhouding tussen mens en machine logistiek gezien aan het veranderen is. STILL Transport B.V. produceert machines die het werk van de mens makkelijker moeten maken. Zo ontwikkelen ze machines die het gereed maken van orders voor bedrijven in allerlei branches vergemakkelijken. Het verplaatsen van de goederen gaat hierbij volledig automatisch en volgt de medewerker op de voet door het magazijn.

Issues

Bij Baars Transport & Baars Aannemerij B.V. wordt aangegeven dat het vinden van voldoende, gekwalificeerd personeel in de transport nog steeds een issue in de sector is. Dit heeft naast een structureel tekort aan bijvoorbeeld chauffeurs ook te maken met pieken en dalen in de vraag naar transport. In drukke perioden is er veel vraag naar extra, tijdig personeel zoals ZZP-ers of medewerkers die door uitzendbureaus bij de onderneming worden geplaatst.

Daarnaast wordt bij uitzendbureau en opleidingscentrum Start People aangegeven dat de schaarste aan chauffeurs een krimp in het aantal beschikbare plekken voor opleidingen veroorzaakt. Het duurt nu dan ook langer voor chauffeurs om hun opleiding en certificering te behalen om in de sector transport aan de slag te kunnen.

Oplossing

Om geld te verdienen, moeten ondernemers investeren. Bij ECP weten we dat het probleem van lage marges in de sector transport eigenlijk geen problemen oplevert zolang je je liquiditeit maar goed op orde hebt. Afnemers in de markt kunnen we onderscheiden in grofweg twee groepen: wat er in Nederland gebeurt en de exportmarkt. Bij ondernemingen die enkel nationaal transporteren, zien we vaak de wat kleinschalige distributie en daarmee kleinere ondernemingen. Internationaal gezien zien we juist de grotere ondernemingen die automatisch een andere kapitaal- en daarmee een andere financieringsbehoefte hebben.

In beide gevallen is de grootste kostenpost voor ondernemingen in de sector, de vervoermiddelen: hier wordt door leasemaatschappijen vaak in voorzien. De andere component hierin is dan toch vaak weer de debiteur. ECP’s Managing Partner Marcel van der Torre: ‘Als we de waarde van de factuur die je aan je debiteur stuurt, sneller dan de betalingstermijn aan je kunnen toekomen, zet je snel je debiteuren om in geld. Zo kun je als transportonderneming (groot of klein) veel eerder over liquiditeit beschikken.’ 

Bij ECP denken we samen met jou na over datgene wat er van belang is. Met ons incassobeleid EHBO (Eerste Hulp Bij Overmaken) gaan we met elke debiteur in gesprek. Omdat we zelf met de debiteur in gesprek zijn, beheren we het proces over hoe en wanneer hij gaat betalen. Heel vaak komen we tot het oplossen van het betalingsprobleem van de debiteur. Uiteindelijk is dit ook het probleem van onze klant dat we daarmee oplossen. Oplossingen bedenken waar anderen niet aan hebben gedacht.

Meer weten? Neem contact met ons op via http://bit.ly/2odI7Cg.

Ons fragment in de aflevering direct terugzien?

ECP is tot eind juni 2018 te zien op RTLZ. Kijk de volgende afleveringen van How it’s Done elke zaterdag tussen 17:00 en 17:30 op RTLZ!